Integrators

  • Loqate: Een Engelse data specialist die de data van Postcode.nl gebruikt in haar producten om bijvoorbeeld adressen te valideren.
  • Aareon: Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal), outsourcing en consultancy.
  • Itix: Leveren ticketingsoftware voor podiumkunstorganisaties.

Zie je ook mogelijkheden om jouw krachten aan te vullen met Postcode.nl om zo jouw klanten nog sneller en beter te bedienen?

Wij hanteren 2 modellen waar je uit kan kiezen om je klanten van service te zijn. Je kan dus voor het voor jou meest geschikte model kiezen.

All-in-one model

Hierbij heb je één account en bedien je al je klanten vanuit hetzelfde account. Je hoeft dus maar één keer een account aan te maken bij ons. Je kan hierbij kiezen of je één key en secret gebruikt, of dat je meerdere keys en secrets aanmaakt en gebruikt.

Met name voor multi-tenant platformen (zoals bijvoorbeeld online CRM systemen) is het All-in-one model geschikt.

Het is bij dit model in onze beheeromgeving niet inzichtelijk hoeveel requests individuele klanten doen, alleen het totaal aantal requests is zichtbaar. Stel dat je dit wil bijhouden omdat je het verbruik wil doorbelasten dan dien je daar zelf iets voor te bouwen.

Dit model heeft geen kick-back fee omdat dit al verwerkt zit in de totale prijs. Vooral bij veel (kleine) eindgebruikers is dit model voordelig omdat er dan niet per klant apart een abonnement afgenomen hoeft te worden.

Kosten

Je koopt het gebruik voor alle eindgebruikers op je platform af door 2x de staffelprijs te betalen. Deze staffel is gebaseerd op het aantal requests. Het abonnement wordt automatisch geüpgradet voor het lopende abonnementsjaar als de staffel bereikt is. De nieuwe abonnementsprijs wordt dan ook 2x in rekening gebracht.

Los account model

Bij dit model kan je voor de klant een account aanmaken zodat hij zijn eigen account en abonnement heeft. Als Admin kan je meerdere accounts/abonnementen aanmaken, en deze weer beëindigen.

Met behulp van de reseller account registratie API kan je snel geautomatiseerd accounts aanmaken.

Je kan kiezen waar je de factuur heen wil laten sturen als je het account aanmaakt. De factuur kan naar jezelf gestuurd worden als je zelf wil doorfactureren aan de klant, of je kan de factuur direct naar de klant laten sturen. Het staat je vrij om een opslag door te berekenen aan de klant als je er voor kiest om zelf de factuur te ontvangen.

De facturen worden verstuurd in de maand dat het account in productie wordt genomen. Het abonnement van de klant wordt automatisch geüpgraded voor het lopende abonnementsjaar als de staffel bereikt is.

Kick-back fee

Bij dit model kan je een kick-back fee verwachten. Dit werkt als volgt: één keer per jaar in januari worden alle actieve accounts bekeken en welk abonnement ze op dat moment hebben. Over het totaal krijg je dan een kick-backfee van 10%. Als je klant dus meerdere jaren een API abonnement heeft krijg je meerdere jaren de kick-back fee voor die klant.

Heb je verdere vragen?

Neem contact op

Postcode.nl werkt o.a. voor: