Officiële namen

Gebruik de gemeente-, woonplaats- en straatnamen zoals de gemeente ze heeft opgegeven. Bijvoorbeeld Ursem in de gemeente Alkmaar, welke in PTT/PostNL database de woonplaatsnaam "URSEM GEM SCHERMER" heeft.

Officiële grenzen

Adressen vallen altijd in de juiste woonplaats en gemeente, onafhankelijk van het cijferdeel van de postcode. Woonplaatsen zoals Buurmalsen en Sibculo worden correct in twee gemeenten gebruikt, welke in de PTT/PostNL database maar in één gemeente voorkomen.

Het verschil tussen Basic en Pro

Beide databases zijn zeer makkelijk te installeren en werken met officiële altijd kloppende adressen. Bij de Pro bieden we alleen iets meer, namelijk: adressen op huisnummerniveau, aanvullende adreskenmerken en het koppelen van gegevens aan externe bronnen.

€ 734,– / jaar
  • Ruim 650.000 postcode reeksen
  • Inclusief postbussen

Zeg YES tegen een juist adres:

Aanvragen

Hoogste tijd om over te stappen

De basis van de database wordt ter beschikking gesteld door de overheid wat de enige legitieme bron is met gegarandeerde continuïteit. Postcode.nl voert nog een extra kwaliteitscontrole uit bovenop deze officiële adresgegevens. Met onze dubbelcheck ben je pas echt 100% verzekerd van het juiste adres in jouw systeem.

Advies nodig?

De officiele schrijfwijze

Niet-officieel adresOfficieel adres
Bestevaerstraat 1
1056 HD AMSTERDAM
Bestevåerstraat 1
1056 HD Amsterdam
Jan Fabriciusstraat 1
8571 AK 2E EXLOERMOND
Jan Fabriciusstraat 1
8571 AK 2E Exloërmond
Burgemeester Baron van Voerst Van Lyndenstr 5
7783 BC GRAMSBERGEN
Burgemeester Baron van Voerst Van Lyndenstraat 5
7783 BC Gramsbergen

Abonneer je op Database Basic

Als je kiest voor een BASIC abonnement kun je alle uitgaves van onze database downloaden en direct implementeren. Je bepaalt zelf wanneer je update (per week, maand, kwartaal of jaar). De Basic Nationale Postcodedatabase is vanaf nu beschikbaar als merged database in UTF-8 en/of ASCII en in de volgende database formaten:

  • CSV
  • Microsoft SQL (opt. APPLY)
  • ANSI SQL (opt. APPLY)
  • Oracle, Sybase, MySQL

Aanvragen

Benieuwd hoe het werkt?

Download onze demobestanden om mee te testen.

Advies nodig?

Nog niet helemaal zeker welk pakket het beste aansluit op jouw zakelijke product? Wij helpen je heel graag, neem gelijk even contact met ons op!

Contact

Postcode.nl werkt o.a. voor: